logo

I D E A R I U M

o nama

...Idearium....izvor ideja...mjesto na kojem se mašta pretvara u stvarnost.

Zamišljen kao spoj dizajna, umjetnosti i inovacija. Idearium je specijalizirana tvrtka za projektiranje interijera, namještaja, produkt dizajna, grafičkog oblikovanja, te realiziranju vlastitih ideja i inovacija.


Osnovana je 2017.g. od Franke Baranović diplomirane dizajnerice, a od samog početka u suradnji sa Antonio Šunjerga diplomirani dizajner. Kako se radi o vrlo dinamičnoj tvrtci koja djeluje na raznim nivoima, podijeljena je na tri odjela.


Atelier – kreativni dio u kojem se spaja,umjetnost i dizajn.Razrađuju se ideje,ispituju nove tehnologije,biraju materijali...spaja se nespojivo. Kako u Ideariumu djeluju dva diplomirana dizajnera to je mjesto gdje se ovisno o afinitetu stvaraju kreacije od slikanja do izrade nakita, prototipa...


Laboratorium - dio vezan za produkt dizajn u kojem se odvijaju konzultacije sa stručnjacima iz različitih područja (drvne tehnologije, metala, rasvjete, hortikulture...) vezane uz izradu i način funkcioniranja, te razrada prototipa pojedinih proizvoda.

Studio - u kojem se odvijaju kontakti sa klijentima ,saslušavaju se njihovi zahtijevi, te se na personalizirani način pristupa svakom projektu sa naglaskom na besprijekoran i inovativan dizajn. Vjerujemo da su komunikacija i obostrano povjerenje važni faktori svih faza našeg kreativnog procesa,koji za rezultat daju kvalitetna rješenja.


Autori smo raznih projekata od produkt dizajna, rezidencijalnih interijera do javnih prostora....i svaki novi projekt bez obzira na zahtijevnost i veličinu nas jako veseli, te je za nas jednako vrijedan.